Széchényi Emléknap

Címkék: évfordulók

2011.11.16. 17:09

Kevés olyan intézményt találunk az országban, amely 209 éve folyamatosan működik, az Országos Széchényi Könyvtár azonban ilyen. A nemzet könyvtára immár több mint két évszázada őrzője, szellemi központja a magyar kultúrának.

Széchényi Ferenc gróf 1802 márciusában nyújtotta be könyvtáralapításra vonatkozó felségfolyamodványát a bécsi Magyar Kancelláriánál, amelyre I. Ferenc király június 23-án pozitív választ adott. A tulajdonképpeni alapításra november 25-én került sor, Széchényi ugyanis ezen a napon írta alá és nyújtotta be a Kancelláriához a majdani könyvtár alapító oklevelét. Erre emlékezünk tehát évről évre a Széchényi Emléknapon.

Az idei emléknap a nagyközönség számára 12.30 órától 21.00 óráig kínál gazdag programot. A részleteket is tartalmazó plakátot mellékeljük. Programjaink egy részén a résztvevők száma korlátozott, ezért kérjük, a körsétákra, a múzeumpedagógiai bemutatóra és a tárlatvezetésekre küldje el jelentkezését előzetesen a pr@oszk.hu címre!

PROGRAMOK

12.30 A Széchényi Emléknap megnyitása. Köszöntőt mond dr. Réthelyi Miklós, a nemzeti erőforrás miniszter

16+

Ilyen még nem volt – fiatalítunk!

Ettől a naptól kezdve mindazok, akik már elmúltak 16 évesek, de még nem töltötték be 18. életévüket a nemzeti könyvtár beiratkozott olvasói lehetnek! Ezen a napon, ennek a korosztálynak INGYEN! Az első beiratkozó olvasójegyét dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter adja át.

A bejegyzés trackback címe:

https://bmrgk.blog.hu/api/trackback/id/tr873387639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása