Elhunyt Gyapay Gábor

Címkék: történelem évfordulók

2009.03.05. 17:18

Életének 85. évében elhunyt Gyapay Gábor történész, a magyar történelemtanítás meghatározó egyénisége. Gyapay Gábor több gimnáziumi történelem tankönyvet írt, ezenkívül ő a szerzője a Budapesti Evangélikus Gimnázium története és Bertényi Iván történésszel közösen a Magyarország rövid története című köteteknek.

Több mint fél évszázados pályája során tanított történelmet többek között a ma Óbudai Gimnáziumnak nevezett Martos Flóra Gimnáziumban, a Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Gimnáziumban és a Fasori Evangélikus Gimnáziumban, utóbbit ő szervezte újjá a rendszerváltás után.

Munkásságát egyebek mellett Magyar Örökség Díjjal, a Magyar Köztársaság Érdemrendjének Kiskeresztjével, Trefort Ágoston-díjjal és Eötvös József-díjjal ismerték el. Gyapay Gábor temetése március 17-én lesz a Farkasréti temetőben. (MTI)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bmrgk.blog.hu/api/trackback/id/tr93983596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása