Diákpályázat

Címkék: pályázat

2010.11.12. 08:52

Téma
A pályázat témaköre: Ember az űrben - Gagarin öröksége

Ezen belül például az alábbi témákkal kapcsolatos munkákról lehet szó:
– Gagarin űrrepülésének hatása a későbbi korok űrhajózására
– Gagarin űrrepülése, mint kísérlet és az emberes űrkísérletek további fejlődése
– Az űrhajósok szerepe az űrkutatásban
– Az emberes űrrepülések jövője
– Embereket vagy automata űrszondákat küldjünk felfedezőútra?
– Ha én űrhajós lennék...
– Milyen kísérleteket végeznék, ha űrhajós lennék
– Az emberes űrrepülések magyar vonatkozásai, múltja és jövője.

A megjelölt témák közül lehet egyet választani, lehet többet választani, lehet mindegyikkel foglalkozni. A megjelölt témák mellett természetesen bármilyen, a pályázati kiírás címéhez kapcsolódó témát fel lehet dolgozni!

Határidő: 2011. február 21.

Nyeremény
A 11-14 éves korcsoportban a két legjobb pályamű szerzője értékes könyvjutalomban részesül. Az első öt legjobb pályamunkát beadó fiatal jutalma egy látogatás budapesti, űrkutatással foglalkozó kutatóintézet(ek)ben.
Az érvényes pályamunkát beadó, a MANT Űrtábor életkori előírásainak megfelelő pályázók elnyerik a 2011-es MANT Űrtáborban való kedvezményes részvétel lehetőségét. (A MANT Űrtáborról információk a www.mant.hu/urtabor címen találhatóak.)

A 15-18 éves korcsoportban a legjobb pályaművet benyújtó 1 leány és 1 fiú részt vehet a NASA 2011-es nyári Nemzetközi Űrtáborban (2011 júliusának végén az Alabama állambeli Huntsville városában). A MANT az utazáshoz felnőtt kísérőt biztosít, akit a MANT egy, a tanároknak szóló pályázat útján választ ki.
Az érvényes pályamunkát beadó, a MANT Űrtábor életkori előírásainak megfelelő pályázók elnyerik a 2011-es MANT Űrtáborban való kedvezményes részvétel lehetőségét. (A MANT Űrtáborról információk a www.mant.hu/urtabor címen találhatóak.)


A fentiek csupán a tájékoztatást szolgálják, a pontos részleteket a pályázati felhívás tartalmazza.

További részletek: www.mant.hu/diakpalyazat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bmrgk.blog.hu/api/trackback/id/tr222443803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása