A víz világnapja

Címkék: évfordulók

2010.03.21. 14:16

 

A víz fontos, felelős vagy érte.

 

A 2004-es Víz Világnapja (március 22.) a "Víz és katasztrófa" ENSZ jelmondat jegyében telik.

Napjainkban már bizton állítható, hogy a vízügyi szakmai kérdésekben kevésbé járatos emberek jelentős része is rendszeresen találkozik a "víz és katasztrófa" gondolatkörrel. Mert a víz, és minden, ami hozzá kapcsolódik, ma már hírértékű történés, ami azt is jelzi, nagyobb a baj annál, hogy szó nélkül elmehessünk mellette.

Természetesen vannak nyilvánvaló, mindenki által ismert veszélyforrások, vannak kevésbé ismert, ám hasonlóan fontos kérdéskörök, amelyek bemutatása az olyan jeles napokon, mint a március 22-i Víz Világnap, különösen aktuális.
Miként minden csepp tiszta víz számít, úgy minden egyes ember magatartása, viszonyulása a vízhez, mint éltetõ elemhez meghatározó a fenntartható vízgazdálkodás és fejlődés szempontjából.

A Víz Világnapi programunk célja, minél szélesebb körhöz eljuttatni az esemény üzenetét, tudatosítani a vízzel kapcsolatos problémákat, és cselekvésre öszt

önözni az embereket.

A bejegyzés trackback címe:

https://bmrgk.blog.hu/api/trackback/id/tr841856645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása