Jókai Mór (fotó: Wikipédia)

A protekció mindig is nagy hagyománnyal bírt hazánkban, mint jó protektor, Jókai Mór is próbált segíteni, amikor csak tudott…

A pénzügyminiszterhez, Ghyczy Kálmánhoz ajánlott valakit egyszer Jókai Mór, aki erősen hangsúlyozta, hogy nagyon szeretné ismerőse előléptetését.

- Hát Mórickám, arra való ember az az illető? Jó a minősítése? És aztán… van-e már elég hosszú szolgálata? – kérdezte a miniszter.

- Hm… arra való is legyen, jól kvalifikált is, öreg szolgálata is legyen?

- Így bizony.

- Hát ha ez mind megvolna, te Kálmán, mi a fenének kell az én protekcióm?

 Forrás: http://cultura.hu/kultura/anekdota-estere-jokai-a-jo-protektor/

 

 

Érdekes, csak igényeseknek!

 

http://epa.oszk.hu/00000/00030/02192/pdf/02192.pdf

 

 

Jókai bableves főzőverseny Balatonfüreden. A XXIII. Jókai Napok programjaként, rendezzük meg a nagy közönségsikernek örvendő Jókai-bableves főzőversenyt a Koloska-völgyben. A XXII. Jókai Napok programjaként, az Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Veszprém megyei szervezete támogatásával, idén 11. alkalommal rendezzük meg a nagy közönségsikernek örvendő Jókai-bableves főzőversenyt

Olvasd tovább!

 

http://balatonfured.info.hu/programok_kiallitasok/program/xxiii-jokai-napok-es-bablevesfozo-verseny

A bejegyzés trackback címe:

https://bmrgk.blog.hu/api/trackback/id/tr506111813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása