cstA Budapest Bábszínház dramaturgja, Gimesi Dóra Csomótündér című kötetében jelent meg a Tíz emelet boldogság című mese, amelyet a Budapest Bábszínház március 20-án mutat be. Ehhez kapcsolódik egy pályázat...

„Az óriásokról tudni kell, hogy réges-régen a hegyekben meg az erdőkben éltek, sziklából volt a válluk, mohából a szemöldökük, és szabadon jártak a világban. Fiatal volt még akkor az emberiség, és az óriások vigyázták az álmát. Nagy viharok idején például felálltak a hegytetőre és megfogták a villámot, nehogy a falvak házaiba csapjon. Máskor meg, amikor sokáig nem esett az eső, kicsavarták a felhőket, hogy az emberek szomjan ne haljanak. Amikor aztán az emberiség cseperedni kezdett, nem kellett már többé vigyázni rá. A világ egyre kisebb lett, az erdők megfogyatkoztak, az óriások pedig beköltöztek a városokba. Nem járhattak többé szabadon, lábuk belegyökerezett a földbe, gerincük lépcsőház lett, szemük ablak, mutatóujjuk villámhárító” – írja Gimesi Dóra varázslatos meséjében. És mi történt ezután? – kérdezzük kíváncsian. – Még most is itt vannak köztünk? Mit csinálnak?

 

Bővebbet innen olvashattok!

http://www.pagony.hu/tiz-emelet-boldogsag-palyazat

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bmrgk.blog.hu/api/trackback/id/tr425825254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása