"Érdeklődéssel olvasom a hírlevélben érkező cikkeiket, és általában egyet is értek a tanácsaikkal, de erős túlzásnak tartom, hogy a számítógépet, ami vitathatatlanul alapjaiban változtatja meg az életünket, veszélyforrásnak, mumusnak állítják be. Meggyőződésem, hogy minél hamarabb, és alaposabban sajátítja el egy mai gyerek az internetes életszemléletet, annál sikeresebben fog beilleszkedni ebbe a gyökeresen új világba.

 

Nagyon fontos dolgot vet fel a levélíró – aki kivételesen egy apuka. A jobb áttekinthetőség okán pontokba szedtem, mit mindent célszerű mérlegelni – szerintem - az internetezés gyerekkori hatásai kapcsán.

  • Az internet sokkal több, mint szórakozás, vagy kommunikációs csatorna, valóban átformálja az életünk majd minden területét. Ettől valóban nem szabad és nem is lehet elzárni a gyerekeket, nekik ez már most olyan természetes, mint a napsütés.
  •  Csakhogy - ha a napsütéses hasonlatnál maradunk - az újszülöttet sem tesszük ki olyan erős fénynek, amit a nagyobb testvére, vagy mi leégés nélkül elviselünk. Az internet, és általában a képernyős elfoglaltságok az óvodás korban csak nagyon komoly időbeli korlátozással ajánlhatók a gyerekeknek: egy héten egy film, vagy kétszer félóra játék. Három év alatt inkább árt, mint használ a képernyő előtt töltött idő. Alsó tagozatban napi 30 perc, felsőben napi egy óra a mai tudásunk szerint javasolt felső határ.

Folytatás itt: tanulasmodszertan.hu/blog/2011-12-08-mennyi-a-sok-es-miert-gyerek-a-kepernyo-elott/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bmrgk.blog.hu/api/trackback/id/tr743448888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása