Kézírás vagy billentyűk?

Címkék: hír

2011.11.04. 20:58

Megszűnik az USA-ban a folyóírás oktatása


Nem tanítják a gyerekeket folyóírásra az Egyesült Államokban. A tavaly elfogadott norma szerint kézírás helyett gépelésre van szükségük a gyerekeknek, házi feladataikat is számítógépen készítik el az iskolában.
   Már 42 amerikai államban nem tanítják az általános iskolásoknak a folyóírást, ehelyett gépelni kell tudniuk a gyerekeknek. Indiana állam volt a legutóbbi, ahol úgy döntöttek, a harmadikos diákokat gépelni oktatják, hatodikos korukban pedig már számot is kell adniuk képességeikről. Az amerikai iskolák számára tavaly júniusban felállított főszabály szerint már nem kell folyóírásra tanítani a mai gyerekeket.
   A kézírás elhagyásának vannak ellenzői is: tanárok, pszichológusok és szülők, akik szerint a kézírás tanulása szoros kapcsolatban áll az olvasni tanulással és a finommotorikus mozgással is. Néhányan attól tartanak, visszatér az X-ek kora az aláírások tekintetében: a gyerekeknek nem lesz egyéni aláírásuk. (bbc, guardian)

Bővebben olvashatsz erről itt: onagy.nolblog.hu/archives/2011/07/20/Megsznik_az_USA-ban_a_folyrs_oktatsa/

A bejegyzés trackback címe:

https://bmrgk.blog.hu/api/trackback/id/tr433354477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása