Liszt születésnapi fesztivál

Címkék: zene évfordulók

2011.10.22. 11:59

A háromnapos fesztiválon főként azok a művészek vesznek részt, akiknek a Zeneakadémia és annak Liszt Múzeuma már régóta szívügyük.

A Liszt Ferenc Emlékmúzeum és Kutatóközpont igazgatója, Domokos Zsuzsanna szerint "a fesztivál létrejötte nagyrészt a zeneakadémiai tanárokból álló előadóművészek lelkesedésének köszönhető. A fesztivál célja, hogy Liszt születésnapját egykori otthonában együtt ünnepeljük meg, tematikájának fő szála pedig a Faust-megzenésítéseket szövi össze, továbbá az eddig még kéziratban lappangó, ismeretlen változatok ősbemutatójának kíván lehetőséget adni. Mivel a koncertek a múzeummal szomszédos kamarateremben lesznek, a művészek néhány művet magában Liszt szalonjában adnak elő a mester eredeti hangszerein."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Liszt születésnapi fesztivál
október 21-23. - Régi Zeneakadémia (Budapest)

A programok időpontjait és a koncertek pontos műsorát erre a linkre kattintva érhetik el.

A bejegyzés trackback címe:

https://bmrgk.blog.hu/api/trackback/id/tr293321660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása