Baár-Madasos diákok győzelme

Címkék: verseny győzelem

2011.10.07. 20:16

Az erdőben is otthon

A Magyarországot képviselő Baár–Madas Református Gimnázium diákjai nyerték a „Fiatalok Európa Erdeiben" („Young People in European Forests") elnevezésű nemzetközi tanulmányi versenyt.

Az első ízben idén meghirdetett verseny döntőjét a lengyelországi Ruciane-Nida-ban (Masuria) rendezték a közelmúltban. A fináléban tizenegy ország csapata mérte össze tudását, illetve mutatta be hazája erdeinek jelentőségét, szépségét. A magyar csapat mind tudásfelmérőben, mind a prezentációban előkelő helyen végzett, és ezzel összetettben a legjobbnak bizonyult a második lengyel és a hamradik helyezett osztrák csapat előtt.

A nemzetközi diákmezőny tagjai találkozhattak országuk magas rangú képviselőivel is, akik az EU Masuria régióban megtartott konferenciáján vettek részt. 
A verseny célja, hogy a csatlakozott országok középiskolás diákjai megismerjék Európa és az egyes tagállamok erdeit, a természet és környezetvédelemben betöltött szerepüket, valamint az erdészet jelentőségét. A megszerzett tudás révén megtapasztalják, hogy a természeti erőforrások megőrzése nem csupán saját környezetükben, hanem az európai térségben is kiemelkedően fontos feladata az ott élőknek.

A verseny két – nemzeti és nemzetközi – fordulóból állt. A hazai vetélkedőt az Országos Erdészeti Egyesület és a Kitaibel Pál Középiskolai Biológiai-, Környezetvédelmi Tanulmányi Verseny szervezői bonyolítják le. A nemzeti fordulóban legeredményesebben szereplő csapat jutott a nemzetközi döntőbe. A versenyt a tervek szerint jövőre is megrendezik. További információk a hazai szervezők és a verseny nemzetközi honlapján érhetők el: www.ypef.eu


Az Országos Erdészeti Egyesület részéről Kovácsevics Pál és Hoczek László szervezte a verseny hazai fordulóit és a döntős magyar csapat utazását. 

A magyar csapat tagjai:

• Kemenes Anna
• Pásztori Zsolt
• Ujvári Gergely

felkészítő tanár: Vetlényi Dávid 

 

Forrás: http://hu-hu.facebook.com/pages/Reform%C3%A1tus-Pedag%C3%B3giai-Int%C3%A9zet/176245419093773

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bmrgk.blog.hu/api/trackback/id/tr443286138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása