Biztonságosabb Internet Nap

Címkék: internetezés

2010.02.09. 18:09

2010. február 9-én immár hetedik alkalommal ünnepeljük a Biztonságosabb Internet Napját, több mint 60 országban világszerte, idén „Használd az eszed, mielőtt közzéteszed!” szlogennel.

Miközben az új technológiák az önkifejezés és a kreativitás számára új kapukat nyitnak, akár kínos vagy traumás helyzetekbe is sodorhatnak bennünket. Az online elküldött fotók online maradnak, bárki megnézheti őket, akár évekkel azután is, hogy feltöltöttük őket az internetre. Például, ha egy jó hangulatú buliban készült képet elküldünk ma, ne csodálkozzunk, ha évekkel később, egy állásinterjún, a kép alapján ítél meg minket potenciális főnökünk.

Ezért fontos, hogy a gyerekek és a tinédzserek képesek legyenek felelősségteljesen kezelni és irányítani saját online identitásukat, ugyanakkor tartsák tiszteletben azt, hogy mindenki önmaga dönthet arról, hogy milyen információkat, képeket oszt meg magáról az interneten.

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bmrgk.blog.hu/api/trackback/id/tr241743361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása